Wij zijn Ceres: “persoonlijke begeleiding tijdens de zwangerschap”
november 2022

Wij zijn Ceres: “persoonlijke begeleiding tijdens de zwangerschap”

Nova verloskundigen aan het woord
"Een nieuw leven op de wereld zetten, blijft elke keer weer bijzonder. Wij vinden het een voorrecht om daar een rol in te kunnen spelen."

Wie is Nova?

Nova verloskundige praktijk is in 2000 opgericht. In eerste instantie in Oss. In de jaren daarna groeide de praktijk en werden vestigingen in Berghem, Heesch en Schaijk geopend.  Nova staat voor laagdrempelige, persoonlijke zorg. We werken al jaren in een vast hecht team. 

 

Visie Nova

Een nieuw leven op de wereld zetten, blijft elke keer weer bijzonder. Wij vinden het een voorrecht om daar een rol in te kunnen spelen. In eerste instantie is het natuurlijk onze taak om te zorgen  voor de gezondheid van moeder en kind. Maar daarnaast vinden wij het belangrijk dat de aanstaande ouders zich op hun gemak voelen en genieten van de zwangerschap, bevalling en kraamtijd. Ook wanneer het niet helemaal loopt zoals gehoopt of verwacht. We begeleiden aanstaande moeders en natuurlijk hun partners intensief en bij voorkeur op de manier die het meest bij de aanstaande ouders past. We nemen ruim de tijd voor de ouders, zodat we in alle rust kunnen bespreken wat belangrijk voor de ouders is. Het gaat om een unieke ervaring. Een ervaring die je maar een paar keer in je leven meemaakt en die je het meest waardevolle op aarde schenkt. De opvattingen en wensen van de aanstaande ouders staan centraal . Wij willen dat de aanstaande ouders de sfeer bepalen. Een sfeer waar zij zich bij thuis voelen. Alleen dan kan je naar je lichaam luisteren. 

 

Waarvoor kun je bij Nova terecht?

We bieden uitgebreide zorg aan. Van kinderwens tot anticonceptie.
Als je zwanger wil worden kun je een consult bij ons inplannen om een gezondheidscheck te laten doen. Daarnaast  krijg je ook tips en adviezen. We begeleiden de zwangerschap, de bevalling en de kraamtijd. We hebben kraamzorg en een cursuscentrum in de praktijk. We maken alle echo’s zelf in de praktijk. Ook de dertien en twintig weken echo. En op verzoek pretecho’s.

 

Anticonceptie

We plaatsen spiralen bij iedereen die dat wenst. We maken voor en na de plaatsing een echo. Voor de plaatsing doen we dat om de stand van de baarmoeder te bepalen, dat maakt de plaatsing gemakkelijker, na de plaatsing maken we een echo om te controleren of de spiraal op de juiste plaats zit. Iedereen kan ons benaderen om een spiraal te laten plaatsen en deze zorg wordt volledig vergoed door de zorgverzekering. 

 

Uniek bij Nova

Wij werken zonder assistenten, we willen alle contact momenten zelf begeleiden, om de aanstaande ouders zo professioneel mogelijk te begeleiden. En het geeft ons extra momenten om elkaar te leren kennen. We zijn 24 uur per dag bereikbaar, en je zult dan altijd een van ons aan de telefoon krijgen.
We maken alle echo’s in onze eigen praktijk. We hebben een eigen cursus centrum en we hebben ons eigen team met kraamverzorgsters. We werken vanuit verschillende locaties om iedereen de mogelijkheid te bieden om dicht bij huis een praktijk van ons te bezoeken. We doen er alles aan om de zorg zo compleet en persoonlijk mogelijk aan te bieden. 

 

Heb je een vraag aan Nova? Wil je meer weten over de praktijk? Neem contact op via 0412-646839 of kijk op de website www.novaverloskundigen.nl

Ook interessant voor u