Sportgeneeskunde JBZ
Sportgeneeskunde JBZ
Cereslaan 2, 5284 VT Heesch
Route F, etage 1

E-mailadres: secretariaat@smcjbz.nl
Telefoon: 073-5533553

Volg inpandig de bordjes Huisartsenpraktijk de Zwaan en van Sonsbeek, route F etage 1

Sportgeneeskunde JBZ

U kunt bij het gezondheidscentrum Ceres terecht met beweeg- of sportgerelateerde klachten die niet door de fysiotherapeut of huisarts verholpen kunnen worden. Wij zijn een onderdeel van het Jeroen Bosch Ziekenhuis en er is afstemming met de specialisten in Bernhoven.

 

Wij zijn er voor u

Iedereen kan bij ons terecht, van iemand die recreatief wil bewegen of een beginnende sporter tot topsporter. Ook wanneer u een chronische ziekte heeft en wilt beginnen met sporten of blijvende klachten heeft van vermoeidheid en inspanningsproblemen door bijvoorbeeld COVID-19. 

 

Verzekering

Onderstaand takenpakket van de sportarts valt binnen de basisverzekering:

  • Medische Consulten 
  • Inspanningsonderzoek gericht op beantwoorden van een zorgvraag zoals revalidatie bij chronisch zieken of met insteek inspanningsdiagnostiek bij inspanningsgebonden klachten.

Sportmedische onderzoeken in het kader van prestatieverbetering of screening (keuring) moeten door sporters zelf worden betaald of worden bekostigd uit een aanvullende verzekering.

Sportarts Arjan Kokshoorn

Inhoudelijk heeft hij specifieke expertise opgebouwd op het gebied van de inspanningsgebonden onderbeenklachten, waaronder compartimentsyndromen, lies- en heupklachten, stressfracturen en peespathologie. Inspanningsdiagnostiek en trainingsadvies op maat voor duursporters en chronisch zieken hebben  zijn speciale aandacht. Voor een uitgebreide kennismaking zie www.smcjbz.nl  

Wat kunt u verwachten

De sportarts doet uitgebreid en noodzakelijk onderzoek. Eventueel wordt er een röntgenfoto, MRI-onderzoek, echo, ECG of inspanningsonderzoek aangevraagd en uitgevoerd. Sport en bewegen kan worden ingezet  als onderdeel van leefstijlinterventie. Vooral bij herstel of behandeling van ziekten kan het effectief zijn.

 

Benieuwd wat een sportarts voor u kan betekenen? Zie www.smcjbz.nl voor meer informatie en het maken van een afspraak.

 

Belangrijk voor u om te weten:

  • Consulten worden gedaan op verwijzing van de huisarts of de specialist.
  • Inspanningstesten en keuringen vinden plaats op het Sport Medisch Centrum van het Jeroen Bosch Ziekenhuis.