'Met elkaar de zorg naar een hoger plan trekken'
Geschreven door DTV Nieuws, Roy van den Busken + januari 2020

'Met elkaar de zorg naar een hoger plan trekken'

Het gezondheidscentrum aan de Cereslaan in Heesch gaat in dit kwartaal open. "Sommige ruimtes zijn al bijna klaar en in sommige ruimtes moeten we alles nog doen", vertelt projectontwikkelaar Roel van Bakel.

Deze donderdag worden er geluidmetingen gedaan. Het moet namelijk niet zo zijn dat in de wachtkamer te horen is wat een dokter met een patiënt bespreekt. Elders in het gebouw gaat het zagen en lassen gewoon door. "Sommige ruimtes zijn al bijna klaar en in sommige ruimtes moeten we alles nog doen. Iedereen werkt als een treintje achter elkaar aan", vertelt projectontwikkelaar Roel van Bakel. "We dachten eerst nog vrij eenvoudig. Een paar wandjes eraf en een paar wandjes er bij. Maar het is een grote transformatie geworden."

 

"Je moet mee met de tijd. We krijgen steeds meer taken en dat kun je in een praktijk uit 1959 niet meer goed uitoefenen"
Annemieke Boellaard, praktijkmanager

Op schema

Praktijkmanager Annemieke Boellaard denkt dat alles goed verloopt. "Ik hoor steeds dat we op schema lopen, dus daar ga ik dan ook vanuit", zegt ze.

Zes grote partijen nemen hun intrek in het pand, waaronder drie huisartsenpraktijken, een apotheek en een tandarts. De wens voor één locatie met allerhande soorten zorg is er vooral bij huisartsen. "Je kunt met elkaar de zorg naar een hoger plan trekken", vindt Boellaard. "Je moet mee met de tijd. We krijgen steeds meer taken en dat kun je in een praktijk uit 1959 niet meer goed uitoefenen."

 

Toegankelijkheid

Niet iedereen reageerde vorig jaar enthousiast op de komst van het centrum in het uiterste noordwesten van Heesch. De Cereslaan ligt namelijk een flink stuk af van de huidige huisartsenpraktijken. Nu de opening steeds dichterbij komt, worden patiënten steeds positiever. 

 

Om het zo toegankelijk mogelijk te maken wordt het een en ander gedaan. Gezondheidscentrum Ceres krijgt straks twee ingangen. De Hop on Hop off bus gaat meerdere keren in een uur over het parkeerterrein rijden. En er zijn in totaal 120 parkeerplaatsen, 80 buiten en 40 in de parkeerkelder. De projectontwikkelaar is nog met de gemeente in gesprek om aan de voorzijde tien extra parkeerplaatsen te maken. Komende zaterdag is er voor toekomstige medewerkers een open dag, waarop Van Bakel bekendmaakt hoe de planning tot de opening er definitief uit gaat zien.

 

Bron: Dtv nieuws • 16 januari 2020

 

Ook interessant voor u