Grootschalige aanloop griepprik
Geschreven door Gezondheidscentrum Ceres + november 2020

Grootschalige aanloop griepprik

Ruim 2000 mensen uit Heesch en omgeving zijn door hun huisarts opgeroepen om in de komende 3 weken de griepspuit te komen halen in Gezondheidscentrum Ceres. 

De ruime opzet van Gezondheidscentrum Ceres komt in deze periode extra goed van pas. Hierdoor kan de grote toestroom van cliënten die hun griepvaccinatie komen halen bij hun huisarts, op een veilige wijze worden georganiseerd. Bezoekers worden met een speciale route door het pand geleid. Bij het verlaten van het gezondheidscentrum, ontvangen zij bovendien een attentie bij Service Apotheek Ceres. Een mooi voorbeeld van onderlinge samenwerking voor betere zorg.

Griepprik beschermt

Met de komst van de herfst is ook het griepseizoen aangebroken. Dat betekent dat zo'n zes miljoen Nederlanders een uitnodiging voor een griepvaccinatie krijgen. Het RIVM verwacht dat dit jaar door het coronavirus meer mensen de griepprik zullen halen. Met de huidige coronamaatregelen is dat een hele organisatie voor de huisartsen die de vaccinaties verzorgen, volgens de NOS.

 

De griepprik beschermt: de kans om griep te krijgen is 40% kleiner als u een griepprik heeft gehad (bron: RIVM)

 

Meer belangstelling

Dit jaar is er meer belangstelling voor de griepprik dan anders. Waarom is die vaccinatie dit jaar zo populair? Het makkelijke antwoord hierop is natuurlijk de coronacrisis. Veel 60-plussers en kwetsbare mensen zijn bezorgd en willen de kans op griep zo klein mogelijk maken. "De griepprik helpt natuurlijk niet tegen corona, maar het is wel gunstig om de prik te halen omdat je niet beide virussen wilt hebben", zegt Wouter van der Horst van de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen. Volgens een woordvoerder van de Landelijke Huisartsenvereniging (LHV) is de populariteit van de griepprik ook toe te schrijven aan bewustwording. "Mensen zijn zich door de coronacrisis bewuster geworden van de risico's van virussen."

 

Ook interessant voor u