Geschreven door Brabants Dagblad, Maarten van den Hurk + januari 2020

Dokters mikken voor start aan Cereslaan op 23 maart

Gezondheidscentrum aan de Cereslaan in Heesch gaat over negen weken open. Op of rond maandag 23 maart gaan de huisartsen er spreekuur houden en de apotheker medicijnen verstrekken. De andere zorgverleners sluiten hierbij aan. 

Dit hebben de 22 huurders van gezondheidscentrum ‘Ceres’ zaterdagmiddag afgesproken. Ze waren in het voormalige bankgebouw bijeen om te kijken hoe de verbouwing vordert, en voor nadere onderlinge kennismaking.

 

De verbouwing, die gestart is kort voor de zomervakantie van 2019, nadert de eindstreep. Half februari krijgen de huurders hun sleutels en kunnen ze gaan inrichten. Ook moeten allerlei installaties nog ingeregeld en getest worden. In diezelfde weken laat de projectontwikkelaar het buitenterrein in orde maken. Met de gemeente Bernheze is nog overleg gaande over een uitbreiding van 80 naar 90 parkeerplaatsen op straatniveau. 

 

Bezoekers wegwijs

De zorgverleners hebben afgesproken dat ze in elk geval tegelijk aan de slag gaan aan de Cereslaan. Dan kunnen bezoekers ook het snelst wegwijs worden in het royale centrum. Als streefdatum voor de start is voorlopig 23 maart gekozen, maar dit moment kan nog verschuiven als bijvoorbeeld de inrichting tegenvalt.

Gezondheidscentrum Ceres komt in een voormalig Rabobankgebouw. Begin januari 2019 werd bekend dat de projectontwikkelaars  Sjon Reijers en Roel van Bakel er een medisch centrum van wilden maken.  Enkele dagen later besloot de Rabobank het pand te gunnen aan dit plan. Daarop konden afspraken met deelnemers, onder wie drie Heesche huisartsenpraktijken en een tandarts, definitief gemaakt worden. 

 

‘Best trots op’

Reijers: ,,We zijn er met zijn allen best trots op dat het gelukt is, om in deze hectische tijd met volle bouwagenda, een mooi en professioneel centrum te maken, in een korte tijd.’’

 

Bron: Brabants Dagblad, 18 januari

Ook interessant voor u