Apotheker geeft voorzet voor finale verdeling dokters Heesch
Geschreven door Brabants Dagblad + januari 2019

Apotheker geeft voorzet voor finale verdeling dokters Heesch

Ineens is het zorglandschap in Heesch volop in beweging. Er komen twee gezondheidscentra. De komst van de apotheker uit Nistelrode lijkt een voorbode van de definitieve verdeling van de dokters. 

Ineens is het zorglandschap in Heesch volop in beweging. Er komen twee gezondheidscentra. De komst van de apotheker uit Nistelrode lijkt een voorbode van de definitieve verdeling van de dokters. 

 

Wie gaat waarheen, en met wie? Achter de schermen bogen dokters, apothekers en allerlei therapeuten in Heesch zich al lange tijd over deze vragen. Deze maand komt die zoektocht ineens in een stroomversnelling én in de openbaarheid. Aanleiding is de verkoop van het leegstaande Rabobankkantoor aan de Cereslaan aan beleggers die een gezondheidsplein ontwikkelen. Het Brabants Dagblad bracht het nieuws over dit plan op 3 januari. Dat is precies de datum waarop vijf jaar geleden plotseling Jan Hendrik Reininga overleed, de man die in Heesch bijna 33 jaar apotheker was maar óók kartrekker van de zoektocht naar één centraal gezondheidsplein.

 

In twee kampen verdeeld

Lange tijd was De Pas in beeld voor zo'n centrum. De dokters zouden er moderne ruimte krijgen, andersom zou hun aanwezigheid het dorpshuis meer aanloop bezorgen. De missie voor deze plek slaagde evenwel niet. En in Heesch werd het al snel een publiek geheim dat de lokale dokters in twee kampen verdeeld waren, daar waar het ging om hun toekomstige huisvesting. Ineens lijken de kaarten voor wat betreft de huisartsen nu geschud. Dokter Hiemstra bouwt zelf een gezondheidscentrum aan de Gildestraat, waar ze nog plaats vrij houdt voor een collega. De dokters Van Cruchten en Van Sonsbeek & De Zwaan gaan naar de Cereslaan. 

Ook apotheker Joeri Beek opent vestiging in Gezondheidscentrum Ceres

Apotheek en huisartsen

De vierde Heesche huisartsenpraktijk heeft zich nog niet uitgesproken over de toekomstige locatie. Mee speelt hier dat eigenaar dokter Van der Burgt met pensioen gaat. De huisartsen uit Nistelrode nemen deze praktijk over en willen hiervoor even rust, zonder gedoe over een aanstaande verhuizing.

Maar deze zelfde huisartsen runnen in Nistelrode een gezondheidsgebouw samen met de lokale apotheker Joeri Beek. Bekend wordt nu dat juist hij een tweede zaak start aan de Cereslaan in Heesch. Dat oogt als een niet te missen voorzet voor de Nistelrodese dokters die naar Heesch komen. Desgevraagd weigert huisarts Claudia Damen evenwel de bal in te koppen: ‘Wij hebben nog niet getekend voor een locatie, dus kunnen wij nog niet bevestigen dat we naar de Cereslaan gaan.’

Oostelijke woonwijk

De praktijk van Van der Burgt zit in de oostelijke woonwijk De Hoef, vast aan het huis van de dokter die er blijft wonen. De nieuwe artsen mogen er nog maximaal drie jaar blijven zitten. Waarschijnlijk al deze zomer wordt duidelijk of zij wel of toch niet (volgend jaar al) naar de Cereslaan  verhuizen. Dan moet namelijk het plan voor de verbouwing van het leegstaande bankkantoor klaar zijn. Deze klus moet dit jaar starten om begin 2020 open te kunnen gaan. 

Volgens de beleggers is er zoveel belangstelling voor ‘medisch centrum Cereslaan’ dat elke beschikbare meter al direct vergeven kan worden. Wie mee wil doen, zal dus snel moeten toehappen. 

 

Bron: Brabants Dagblad

Ook interessant voor u